Cinelli fietsen, onderdelen en accessoires

cinelli

Het legendarische Italiaanse merk CINELLI, werd opgericht in 1947 door voormalig professioneel renner Cino Cinelli. Zijn intuïties hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de komst van de moderne fietsen. Hij maakte het eerste aluminium stuur end e eerste quick release pedalen ..

In 1978 toont het bedrijf zich aan de wereld met de komst van de industriële Antonio Colombo. Er worden vele renners kampioen op Cinelli baanfietsen (28 gouden medailles OJ / wereldwijde met de eerste Laser fiets). Er volgen talrijke samenwerkingen met wielrenners als Lemond, Fignon, Hinault, Chiappucci, Lance Armstrong en Mario Cipollini. Cinelli is ook een belangrijke speler in de wereld van Fixie. Op vele criteriums zoals de Red Hook, is de Cinelli fiets niet weg te denken.

Cinelli is ook een voorloper in de samenwerking tussen kunstenaars, ontwerpers en fabrikanten om limited editions te maken. Het best bekend is een van de Laser model van Keith Haring. Het Cinelli logo is ontworpen door Italo Lupi, de Supercosa door Barry McGee en veel accessoires worden gemaakt in samenwerking met Mike Giant waarvan een deel is beschikbaar BeastyBike.

Er zijn 244 producten.

Item 1-48 van 244 in totaal item(s)

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password