Hoe kiest u uw fietsslot?

L- Invoering

Fietsdiefstal is een van de belangrijkste obstakels voor het gebruik door het grootste aantal van dit stadsvervoermiddel.

In 2016 waren er in Frankrijk een half miljoen gestolen fietsen, ofwel meer dan 1.000 per dag. Dit cijfer is, hoewel belangrijk, toch aanzienlijk lager dan de werkelijkheid. De meeste slachtoffers hebben geen aangifte gedaan van diefstal van hun fiets, terwijl er bijna 100.000 werden gevonden.

95% van de gestolen fietsen zou beveiligd zijn met een ongeschikt slot.

In deze gids gaan we je wat praktisch advies geven om het risico op dit soort ongelukken en alle sleutels te verkleinen zodat u het juiste slot voor uw gebruik kunt kiezen.

II- Enkele reflexen en regels

Allereerst is het essentieel om te onthouden dat er geen absoluut onschendbaar en onfeilbaar fietsslot is.

Een effectief beleid tegen diefstal van zijn dierbare is dan enerzijds gebaseerd op een goed afschrikmiddel en anderzijds op een arsenaal aan technologische oplossingen die de taak van de dief zoveel mogelijk moeten compliceren.

Regel nr. 1: De plaats en het moment dat u kiest

Omdat de meeste diefstallen 's nachts worden gepleegd, zal het nodig zijn om uw fiets op een plaats met het beste licht en verkeer te parkeren.

Regel nr. 2: Aan een stevig vast punt bevestigt u uw fiets

Een fiets, inclusief VAE, weegt nooit meer dan 25 kg. Met andere woorden, een fiets die wordt beschermd door een slot maar niet aan een vast punt is bevestigd, kan worden opgetild en vervolgens naar een plek worden gebracht die uit het zicht is en waar misdadigers de kans krijgen om het slot uit hun greep te krijgen.

Regel n°3: Het frame waar je voorrang op hebt

Je fiets vastmaken aan straatmeubilair is goed, het bevestigingspunt verstandig kiezen is beter. Omdat een wiel ontworpen is om met een minimum aan gereedschap te worden verwijderd bij een lekke band, moet je je slot altijd aan het frame bevestigen. Bij sommige kun je het frame, het vaste punt en een wiel tegelijkertijd pakken. Omdat het over het algemeen het gemakkelijkst op te bergen is, raden we je aan om het voorwiel te beschermen.

Regel nr. 4: Een gemonteerd slot dat u zult gebruiken

Je zou denken dat als het om fietssloten gaat, groter beter is. Het is niet zo.
De ideale maat is die waarmee u uw fiets aan straatmeubilair kunt bevestigen zonder dieven meer grip en hefboomwerking te geven.

Regel #5: Je slot ziet er goed uit

Sommige dieven, geconfronteerd met de moeilijkheid van bepaalde sloten, kiezen ervoor om een paar druppels extra sterke lijm in de sleutelgleuf te gieten om het fietsslot ook voor de eigenaar op slot te doen. De motor die dus geïmmobiliseerd is, zullen een paar rustige nachten wachten voordat ze actie ondernemen.

Regel nr. 6: Het slot dat is aangepast aan uw gebruik, kiest u

Fietssloten zijn er in alle soorten en maten:  Afhankelijk van de waarde, de omgeving waarin hij zal worden geparkeerd en het aantal opeenvolgende nachten dat hij buiten zal doorbrengen, zullen sommige apparaten geschikter zijn dan andere.

We werken bijna uitsluitend met de merken Kryptonite en Abus , de twee onbetwiste leiders in de sector. Elk merk biedt een slot aan dat aangepast is aan uw behoeften.

III- Kies je slot

heeft. Flexibel, vouw- of U-fietsslot?

Als algemene regel geldt: hoe zwaarder, hoe sterker, en omgekeerd.

Met andere woorden, soms moet u een beetje transporteerbaarheid en gebruiksflexibiliteit opofferen ten gunste van meer veiligheid.

Het flexibele slot is het lichtste maar ook het meest kwetsbaar. Het is bedoeld voor kort parkeren overdag of voor het vastzetten van accessoire-elementen van uw fiets.

Veelzijdiger, het vouwslot dat opent als een meetlint voor een timmerman, biedt meer veiligheid en kan gemakkelijk worden opgeborgen in zijn speciale koffer.

Het type U-slot is de referentie op het gebied van veiligheid voor wie op zoek is naar maximale bescherming.

Kettingsloten bieden in de meeste gevallen het hoogste niveau van bescherming en een opmerkelijke gebruiksflexibiliteit omdat ze rond bijna elke complexe vorm kunnen worden "gewikkeld". Ze worden daarentegen gestraft door hun gewicht dat vaak hoger is dan de U.

Elke fabrikant heeft echter zijn eigen nomenclatuur met betrekking tot het beveiligingsniveau van de fietssloten die hij biedt en in de praktijk bieden sommige vouwsloten een beveiligingsniveau dat vergelijkbaar is met de meeste beugelsloten en sommige beugelsloten zijn lichter dan veel beugelsloten vouwen.

b. Kryptoniet

Het beschermingsniveau wordt geschat op een schaal van maximaal 10 en het bereik is onderverdeeld in 4 categorieën die gemakkelijk te herkennen zijn aan hun kleurcode.

  • Geel: Niveaus 9 – 10
  • Oranje: Niveaus 7 - 8
  • Grijs: Niveaus 4 - 6
  • Zwart: Niveaus 1-3

Met de onderstaande tabel kunt u het beschermingsniveau bepalen in overeenstemming met uw behoeften:

 

Het Kryptonite New York STD beugelslot voor fietsen heeft een weerstandsniveau van 9 op 10. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan hun gele kleur. Naast hun bijzonder afschrikkende aspect, zal hun ultraversterkte constructie uw fiets, inclusief elektrische fietsen, effectief beschermen.

De Kryptonite New York Fahgettaboudit biedt hetzelfde beschermingsniveau maar een kleinere voetafdruk.

Het Kryptonite New York M18 WL -model biedt de grootste handgreep en is de beste keuze voor het vastzetten van uw VAE, waarvan sommige frames zijn opgebouwd uit relatief grote buizen.

Ten slotte, en altijd met de maximale veiligheidsindex, geeft de Kryptonite New York Legend 1515 antidiefstalketting voor fietsen en pedelecs u gemoedsrust wanneer u uw fiets voor lange tijd moet parkeren. Met 7,2 kg op de schaal, zijn gehard stalen schakels met een doorsnede van 15 mm en zijn sterk beveiligde cilinderhangslot zullen de meest ervaren dieven een grote uitdaging zijn.

In het hoogbeveiligde "oranje" assortiment is het Kryptonite Evolution Mini-7 U-slot met Kryptoflex-kabel een consistente keuze. Geleverd met een geïntegreerd transportsysteem en van redelijk gewicht, maakt de aanwezigheid van een staalkabel het mogelijk om het voorwiel of de accessoires (helm, zadel, enz.) vast te zetten.

Andere opmerkelijke modellen in het assortiment, de Kryptonite Messenger Mini-sloten bieden een zeer interessante bescherming / gewichtsverhouding. De Kryptonite Messenger Mini weegt slechts 830 g.

Het Kryptonite Messenger Mini+ U-slot voor fietsen heeft een tweede afneembare handgreep waarmee het achterwiel eenvoudig vastgezet kan worden.

De kettingen Kryptonite Noose 1213 en Noose 1217 bieden een zeer hoog beschermingsniveau dankzij hun zeshoekige schakelketting. Ze zijn respectievelijk 1,30 m en 1,70 m lang.

De Kryptonite Series 4 1055- en 1090 -kettingen bieden een bijna vergelijkbaar beveiligingsniveau, maar onderscheiden zich door hun minder omvangrijke geïntegreerde sleutelvergrendelingssysteem. Ze zijn respectievelijk 55 en 90 cm lang.

Binnen het "grijze" assortiment is het Kryptonite Kryptolok Version 2 U-lock een veilige gok. Met een index van 6/10, verkrijgbaar in verschillende kleuren en weergegeven tegen een betaalbare prijs, is hij perfect om uw stadsfiets te beschermen tijdens uw kortparkeren.

Voor de kleinste budgetten is de Kryptonite Keeper 12 STD het meest betaalbare beugelslot in de Kryptonite-lijn.

De Kryptonite Keeper 585 en 510 vouwsloten met een lengte van 85 cm en 1 m voor de tweede bieden een beveiligingsniveau van 5/10 en kunnen na gebruik worden opgeborgen in hun koffer die aan het frame wordt geschroefd. De Kryptonite Kryptolok 685 en 610 vouwsloten onderscheiden zich van de vorige door een hoger beschermingsniveau door de grotere dikte van de gehard stalen schakels.

De Kryptonite Keeper 695 en 810 zijn een soort "opvouwbare U". Hybriden, ze kunnen gemakkelijk aan straatmeubilair worden gehangen zoals met een ketting, maar kunnen zeer efficiënt worden opgeborgen in hun framekoffer.

Er zijn ook veel kanalen beschikbaar. De Kryptonite Keeper 785 en 712 fietskettingsloten zijn klassieke kettingen met een lengte van 85 cm en 1,20 m met sleutelsluiting. Het Kryptonite Keeper 790 Combo gecodeerd fietsslot is afsluitbaar met een code. 

Het assortiment Kryptonite fietssloten is uitgebreid en we hebben een enorme selectie op voorraad. Als het model van uw keuze echter niet online op onze site staat, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice die, afhankelijk van de beschikbaarheid van de leverancier, het voor u zal bestellen.

Bovendien biedt Kryptonite, zeker van de kwaliteit van zijn producten en zijn sloten, het ATPO-programma. Het is eenvoudig: als uw fiets wordt gestolen na het openen of breken van het slot met geweld, verbindt Kryptonite zich ertoe de kosten van uw fiets exclusief belastingen en accessoires terug te betalen, in overeenstemming met de toegekende bedragen die zijn bepaald in het kader van het programma, op voorwaarde dat u eerder geregistreerd op de Kryptonite-site en komen in aanmerking (volgens de voorwaarden van het contract).

Meer informatie vindt u hier: ATPO-programma

tegen     Abus

Het merk Abus , opgericht in 1924 in Duitsland, vervaardigt fietssloten die gebruiksvriendelijk en bijzonder robuust zijn. Ook hier is het assortiment van deze prestigieuze fabrikant uitgebreid. U vindt in de catalogus onder andere het Abus Ultra Mini 410 : Met een beveiligingsniveau van 8 op 15 is het ideaal voor het beveiligen van uw fietsen op de locaties met gemiddeld risico.

Het U-slot Abus Ultimate 420 U-vormig fietsslot , met dezelfde afmetingen, profiteert van een beschermingsniveau van 12 op 15. Het is echter iets zwaarder door zijn constructie robuuster.

Op het niveau van grotere U-vormen wint het U-vormig fietsslot Abus Granit XPlus 540 de prijs voor stevigheid met een beschermingsindex van 15 uit 15. Het is de sterkste fiets of VAE-slot in onze catalogus.

Het Abus Granit Plus 470 fietsslot van vergelijkbare afmetingen is door zijn geringere gewicht gemakkelijker te vervoeren. Het beschermingsniveau is een zeer respectabele 12 op 15.

Een ander hoogwaardig beschermingsmiddel van de Duitse fabrikant, het Abus Bordo Granit XPlus 6500 vouwfietsslot heeft een veiligheidsniveau van 15 op 15. opvouwbaar ontwerp maakt het zeer gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor de meest volumineuze e-bikes op de markt.

IV- Hoe de onderdelen van je stadsfiets beschermen?

Hoewel bevestigd aan een vast punt door middel van een stevig fietsslot, kan uw fiets toch worden beroofd van zijn essentiële onderdelen en randapparatuur. Dit kunnen onder meer de wielen van het zadel en de stuurpen zijn, maar ook het stuur en de stuurpen.

Voor uw gemoedsrust raden wij de Hexlox antidiefstaloplossing aan.

Dit is een zeer efficiënt systeem dat het losdraaien van de elementen van uw fiets onmogelijk maakt door de toegang tot de schroeven te belemmeren met zeshoekige uitsparingen waarmee de fietsen zijn voorzien van een gecodeerd magnetisch inzetstuk . Alleen een gecodeerde sleutel kan dan het inzetstuk ontgrendelen.

Deze oplossing is toepasbaar op de zadelpen , op wielassen met snelspanners en op door middel van bouten bevestigde wielen .

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password