BeastyBike Nederland

Het begon allemaal begin 2015 met de opstart van Vélowland. Vélowland was een bescheiden fietsdesignbedrijfje dat exotische handgemaakte frames bijeenbracht en daar vervolgens in opdracht de meest bijzondere customfietsen van bouwde. Die eigenzinnige stijl ontging het Franse Beastybike niet. Bij het openen van hun eerste winkel, l´Hirondelle Bike Shop Parijs,prijkten de fietsen vanVélowlandin de etalage als absolute windowstoppers. Een mooie samenwerking en vriendschap met Yves en Guillaume begon. In 2016 werd de website Beastybike.nl opgestart en beheert door Sjoerd en Oscar Linde. Een kopie van Beastybike.com, vertaald in het Nederlands entoen (nog) gerund vanuit Nice. In 2018 werd de Hirondelle Bike ShopMeppel op het Zuideinde geopend. Het gebouwfungeerde naast winkel ook als pakhuis van waaruit de pakketten door heel Nederland en Vlaanderen werden verstuurd. Wegens succes is het bedrijf in2021naar eenimposanthistorisch pand aan de Kruistraat in centrum van Meppel verhuisd.Daar herken je de stijl en design van het inmiddels opgedoekte Vélowland nog steeds terug.

De L'Hirondelle Bike Shop en Beastybike.nl vallen onder de bedrijfsnaam BeastyBrothers. Sjoerd en Oscar Linde zijn de eigenaren van dit bedrijf, een echt familiebedrijf. Roel Linde, devader van de broers, is vanaf het eerste uur betrokken bij de opzet van het bedrijf. Als pensionado met technische achtergrond heeft hij twee maal een grote verbouwing van de winkels gedaan en is het bedrijf nog elke dag gezegend met zijn inzet als mechanieker en conciërge van het winkelpand. Myrten Linde is de jongste dochter van Oscar en het vriendelijke gezicht en stem van de klantenservice. Puk houdt zich op eigenwijze staande in dit familiegeweld; koptelefoon op en lekker sleutelen. Jan van Glorie Bike Lab is de meest recente aanwinst. Glorie Bike Lab is een bedrijf in een bedrijf.Jan biedt professionele bike fittingen en brengt ruim 25 jaar ervaring op het gebied van racefietsen in. Taeke en Sietse zijn jonge talenten die ons een aantal uren in de week ondersteunen als Manus van alles.

Sjoerd:             manager Beastybrothers

Oscar:              manager BeastyBrothers, (+ docent Bewegen Sport en Maatschappij VO)

Puk:                 mechanieker, klantenservice, webshop, verkoop (+ Retail Management MBO)

Myrten:            klantenservice, webshop, fietsmode, (+ Bouwkunde HBO)

Roel:                mechanieker, conciërge Hirondelle

Jan:                  bikefitter, mechanieker, (+ Docent speciaal onderwijs)

Taeke:              Manus van alles (+ VWO scholier)

Sietse:              Manusje van alles (+ VWO scholier)

 

Moederbedrijf Beasty Bike Frankrijk:

Het bedrijf SAS Underwy waar Beastybike.com en de Hirondelle Bike Shops onder vallen, draait op gepassioneerde ambitieuze fietsliefhebbers. Binnen enkele jaren hebben de Franse vrienden www.beastybike.com, gestart met een handvol fietslampjes, uitgebreid naar een zeer complete internetwinkel op het gebied van urban cycling. Beastybike onderscheidt zich met een opvallend strak webdesign en bijzondere extraatjes, zoals de unieke configurator en een ratiocalculator. Inmiddels is BeastyBike de grootste urban-bike-website van Frankrijk. Met het succes van de internetwinkel kwam er in 2015 een eigenzinnige fietswinkel in het centrum van Parijs. Later volgden er meerdere winkels in Parijs, Bordeaux en het pakhuis verhuisde naar Nice waar eigenaren Yves en Guillaume oorspronkelijk vandaan komen. SAS Underwy en BeastyBrothers zijn twee verschillende bedrijven met hetzelfde DNA, die elkaar doorlopend versterken.

 

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password