De voordelen van single-speed:

De fiets is een vakgebied in constante evolutie, door de jaren heen zijn er veel uitvindingen gedaan, met als doel de snelheid en het comfort van fietsers te verbeteren. Deze uitvindingen worden over het algemeen gedaan ondanks het gewicht en het onderhoudsgemak, hier komt de single speed goed tot zijn recht.

Om terug te keren naar de basis is de single speed geïnspireerd op de eerste vormen van fietsen, zoals je die terugvindt bij de voormalige lopers van de Tour de France of op kinderfietsen. Inderdaad, met de juiste verhouding, een monofiets
snelheid blijft veelzijdig , stelt u in staat om heuvels te beklimmen of op het vlakke te draaien.

André Leducq, dubbele winnaar van de Tour de France (1930 & 1932)

De single-speed fiets heeft het voordeel dat hij lichter is, vanwege het lage aantal componenten. Bovendien maakt deze beperking ook de selectie van de beste componenten (stijfheid en weerstand) mogelijk en zorgt het ook voor de afwezigheid van torsie van de ketting door een kettinglijn die op de millimeter kan worden aangepast om de meest efficiënte transmissie te verkrijgen.
Hierdoor zijn single speed fietsen ook minder lawaaierig .

Hier zijn enkele modellen die speciaal zijn ontworpen om de beste prestaties te bereiken:

BLB Pista Vera crankstel : Met zijn vintage look is het ideaal om een oude fiets om te bouwen tot een stedelijke singlespeed zonder de bank te verslaan Sugino Pista crankstel : een lage prijs maar topprestaties: cranks van gesmeed aluminium, lichtgewicht aluminium kettingblad en alle ervaring van de gerenommeerde Japanse fabrikant.
Miche Pistard 2.0 crankstel : Een veilige gok in het segment, het onderscheidt zich door een dwarsas, fenomenale stijfheid en een zeer afgemeten gewicht RIDEA 3D crankstel : Gebruikt door het Japanse nationale baanteam. De RIDEA 3D-crankstellen zijn volledig CNC-gefreesd, waardoor gewichtsvermindering en weerstand worden geoptimaliseerd, met 7150-T7 aluminium voor de cranks, voor een gewicht van 540 g.

Een van de andere grote voordelen van de single speed fiets is het gemak van onderhoud en montage , in feite zorgt het kleine aantal onderdelen en de mechanische eenvoud van de transmissie voor snelle en betrouwbaardere revisies.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password