Hoe u uw Breezer-fiets kiest

Het verhaal

Het merk Breezer is onlosmakelijk verbonden met oprichter Joe Breeze.

We staan aan het begin van de jaren 70 in de Verenigde Staten als de eerste mountainbike-concepten verschijnen.

Tom Ritchey, Gary Fisher en Joe Breeze zijn pioniers.

In 1976 deed Joe mee aan de Repack Race, de allereerste mountainbikerace in de geschiedenis. Hij zal 10 van de 24 edities winnen.

Later besluit Joe Breeze zijn fietsmerk op te richten. Hij wil fietsen ontwerpen die geschikt zijn voor off-road rijden, maar licht en dynamisch genoeg om in stedelijke omgevingen te worden gebruikt.

Tot in de jaren 90 bouwde hij op ambachtelijke wijze fietsframes in zijn garage.

In 2008 verkocht Joe Breeze zijn merk aan Fuji Advanced Sports en richtte hij zich daarna uitsluitend op het ontwerpen van fietsen.

Zo maken zijn ervaring en expertise het mogelijk om een relevant assortiment stads-, toer- en gravelfietsen te ontwikkelen, aangepast aan de eisen van de hedendaagse fietsers.

Vandaag de dag een Breezer-fiets kopen, betekent een stukje geschiedenis bezitten en de zekerheid van een fiets die is ontworpen en gebouwd voor elk denkbaar type avontuur.

Bereik

Breezer Downtown: de ultieme stadsfiets

Ze zijn verkrijgbaar in een mannelijke versie (doorstapframe) en een vrouwelijke versie (doorstapframe).

Wat het assortiment gemeen heeft, is een frame dat is ontworpen voor de stad en een verhoogde en comfortabele positie biedt.

Het gewicht, rond de 15 kg, is redelijk en staat garant voor welkome behendigheid in de stadsjungle.

Tot slot zijn alle Breezer Downtown fietsen voorzien van verstevigde banden tegen lekrijden.

Er zijn dan verschillende modellen die verschillen van hun uitrustingsniveau.

Op instapniveau vinden we de Downtown EX step-over / Downtown EX step-through .

Ze zorgen ervoor dat je voor een redelijke prijs jezelf kunt uitrusten met een robuuste, lichte en veilige stadsfiets. Ze zijn uitgerust met kwaliteitsrandapparatuur: de derailleur is een 7-speed Shimano Altus.

Het crankstel heeft een dubbel anti-ontsporingssysteem.

Oorspronkelijk is er een zeer praktisch bagagerek achter.

Het model hierboven is de Downtown 7+ step-over / Downtown 7+ step-through .

De grote nieuwigheid hier is het uiterlijk van versnellingen geïntegreerd in de naaf van het achterwiel.

De voordelen zijn legio: niet trappen om te schakelen, nagenoeg geen risico op ontsporing en minimaal onderhoud.

Bovendien, en dit is erg praktisch in stedelijke gebieden, is de voornaaf uitgerust met een krachtige interne dynamo. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over het vervangen van batterijen: u rijdt, u licht op.

Helemaal bovenaan het assortiment vinden we de Downtown 8+ step-over / Downtown 8+ step-through . Hier gaat de achternaaf naar 8 versnellingen. We winnen aan goedkeuring, vooral op zeer lange reizen.

Breezer Beltway: de volgende generatie stadsfiets

Voor de Beltway is gebruik gemaakt van de allernieuwste technologie op het gebied van stadsfietsen.

Het frame is gemaakt van aluminium. Lichter dan staal, maakt aluminium het mogelijk om bijzonder stijve en versterkte frames te ontwerpen zonder het gewicht van de machine te verhogen.

De transmissie is toevertrouwd aan een riem.

Onderhoudsvrij en vetvrij, ideaal voor dagelijks gebruik in stedelijke omgevingen.

Je kunt het hele jaar door en in alle weersomstandigheden rijden zonder je zorgen te maken over vetvlekken op de broek en te respecteren smeerintervallen.

In combinatie met een Shimano Nexus of Alfine interne versnellingsnaaf profiteer je van een stille en soepele transmissie met een ontsporingsrisico van bijna nul.

Voor een lange levensduur hoeft u zich geen zorgen te maken, de levensduur wordt geschat op meer dan het dubbele van die van een conventionele ketting.

Twee Breezer Beltway-modellen zijn aanwezig in onze catalogus.

De Breezer Beltway 8+ step-over / Breezer Beltway 8+ step-through is voorzien van een Shimano Nexus 8 naaf.

De Breezer Beltway 11+ is alleen verkrijgbaar in een frameconfiguratie voor heren en heeft een geavanceerdere Shimano Alfine 11-naaf die is ontworpen voor ritten rond de wereld. Ze hebben ook een krachtigere dynamo en een verstevigd bagagerek.

Wanneer de fiets in de eerste plaats een hulpmiddel is voor uw woon-werkverkeer onder alle weersomstandigheden en het onderhouden van uw fiets een hele klus is, zal een riemaangedreven fiets zoals de Breezer Beltway u tijd besparen in de winkel en meer tijd in het zadel besparen.

Breezer Liberty: de grenzeloze fiets

De Breezer Liberty is een zeer veelzijdige fiets. Net zo comfortabel op dagelijkse basis als voor weekendritten of langeafstandsritten, de Liberty is het archetype van wat gewoonlijk een VTC wordt genoemd.

Het assortiment is breed en vertoont natuurlijk enkele bijzonderheden. Ook hier zijn de fietsen verkrijgbaar in rekstok (step-over) en schuine stang (step-through).

De vork is stijf (RX.X-modellen) of uitgerust met vering (SX.X-modellen)

De Liberty R2.3 biedt een stijve conventionele vork en heeft een 3 x 8-speed aandrijving met een heren (step-over) of dames (step-through) frame: Liberty R2.3+ step-over | Liberty R2.3 stap door .

De Liberty S2.3 biedt een telescopisch geveerde voorvork en heeft een 3 x 8-speed aandrijving met een Heren (step-over) of Dames (step-through) frame: Liberty S2.3+ step-over | Liberty S2.3 stap door .

De Breezer Liberty heeft SUV-genen. Zowel sportief als praktisch, het is aan jou om er een hulpmiddel van te maken voor stadsreizen of een machine die is ontworpen voor avontuur zonder grenzen.

Breezer Doppler: de benchmark toerfiets

De fietsen in het Breezer Doppler-assortiment zijn allemaal gebaseerd op stevige stalen frames. De geometrie ligt dicht bij die van een racefiets, maar is aangepast om plaats te bieden aan banden met een groot gedeelte.

Ze hebben wielen van het type 650b, de standaard voor toerfietsen.

Ze zijn ook uitgerust met koplampen die worden aangedreven door een dynamo in de naaf van het voorwiel.

Het Breezer Doppler Café+ is de meest stedelijke van allemaal. Het is inderdaad de enige met een rechte hanger. Het heeft een Shimano Deore-aandrijflijn met één kettingblad.

De Breezer Doppler Pro+ biedt een meer geavanceerde Shimano Tiagra 2x10-speed aandrijving.

Ten slotte is de Breezer Doppler Team+ de top van het assortiment van het merk. Shimano 105 2x11-speed aandrijving, Praxis crankstel, Enduro lagers... Niets is te goed voor de scherpste Gravel Breezer Doppler-fiets.

Breezer Radar: het essentiële grind

Gravelfietsen, hoewel recent, zijn eigenlijk een directe uitbreiding van wat Joe Breeze in de jaren 70 creëerde.

De geometrie, ontleend aan die van racefietsen, is echter iets minder agressief om enerzijds comfort te bieden en anderzijds optimale stabiliteit te garanderen buiten de gebaande paden.

Het Breezer Radar Café biedt een recht stuur en een aandrijflijn met enkel kettingblad.

De Breezer Radar Expert is uitgerust met een drop-stuur en een Shimano Sora 2x9-speed aandrijving.

De Breezer Radar Pro is voorzien van de SRAM Apex1 single-chainring 1x11-speed groepset in zijn hydraulisch geremde versie.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password