Hoe kiest u uw verlichting voor stadsfietsen?

Als u 's nachts of bij donker weer rijdt, is het noodzakelijk om uw fiets uit te rusten met de verlichting die is aangepast aan uw behoeften. Zien of gezien worden, oplaadbare batterij of batterijen; er is nu een zeer breed scala aan verlichting, dit bericht is bedoeld om u hierover te informeren.

Kies het type opladen voor je verlichting

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten opladen op de verlichtingsmarkt, met batterijen, USB-opladen of zelfs dynamo.

  • Dynamolampen : ze werken zonder batterijen en worden opgeladen met de energie van de fietser, waardoor er vermogensverlies optreedt. Dit is een keuze die in het geval van dagelijks gebruik verstandig kan blijken te zijn, maar bij stilstand zal het dynamolicht niet meer werken, omdat het niet voor alle gebruikers geschikt is.
  • Licht op batterijen: interessant als u af en toe rijdt, hun belangrijkste nadeel is dat ze plat kunnen vallen als de batterijen leeg zijn.
  • USB-oplaadbare batterijlampjes : een slimme en interessante keuze bij veel en lange tijd rijden, dergelijke lampjes zorgen voor besparing en duurzaamheid (vaak zo'n 1000 keer opladen, dus 1000 keer gebruiken).
  • Licht met batterijen oplaadbaar door magneten : een magneet die op de naaf is gelijmd, zorgt ervoor dat de batterij tijdens het rijden kan worden opgeladen, dit is een ongebruikelijke maar zeer effectieve oplossing.

Kies het montagesysteem voor je verlichting

Er zijn vaste lampen, maar deze zijn minder praktisch omdat ze gestolen kunnen worden en je niet gemakkelijk van fiets kunt wisselen. Afneembare lampen zijn daarom een interessante oplossing, er zijn met name snelbevestigingssystemen die de installatie en demontage van de lamp vergemakkelijken.

Kies de locatie van je verlichting

Voor de verlichting aan de voorkant verdient het de voorkeur om het licht op het stuur te bevestigen, of ter hoogte van de vork of meer zelden op de voornaaf. Voor de achterkant vormt de zadelpen qua hoogte een ideale plaats om van veraf gezien te worden; de lamp kan ook aan een tuidraad worden bevestigd.

Kies de lichtopbrengst van je verlichting

Lichtopbrengst wordt gemeten in lumen (lm), er is ook lux ; gereduceerde eenheid die de lichtopbrengst per oppervlakte-eenheid meet. Hoe hoger deze indices, hoe sterker de verlichting zal zijn.

De lichtsterkte van de verlichting wordt gekozen op basis van de omstandigheden waarin je fietst, op een verlichte weg probeer je gezien te worden terwijl je op een onverlichte weg probeert de weg te zien .

Te zien op een verlichte weg: Middelmatige krachten zijn voldoende; meestal rond de 20 lumen.

Knog Blinder mini

Lichtopbrengst van 20 lumen voor de frontmodellen en 11 lumen voor de achterzijde. Met een gewicht van 11 gram per stuk en zichtbaar tot 800 meter, zijn ze perfect voor stedelijke omstandigheden met verlichte wegen. Ze hebben een autonomie van maximaal 11 uur (afhankelijk van de geselecteerde modus van de 5 beschikbare) met USB-oplaadbare batterij, een oplaadindicator en een indicator voor een bijna lege batterij.

Zie op een onverlichte weg: De verlichting moet van een hoger vermogen zijn; van minimaal 50 lumen tot 400 lumen.

Knog Blinder Mob "The Face"

Verlichtingsvermogen van 80 lumen voor een gewicht van 35 gram en zichtbaar tot 1200 meter; het zal slecht verlichte wegen perfect verlichten, waardoor u het zicht krijgt dat u nodig hebt om te rijden met een bereik van maximaal 60 uur, afhankelijk van de geselecteerde modus uit de vijf. Net als de andere gepresenteerde Knog-modellen, is hij oplaadbaar via USB.

Knog Blinder R70

Achterverlichting met een vermogen van 70 lumen; met 5 verschillende verlichtingsstanden met een autonomie tot 20 uur voor een gewicht van 50 gram. Het is perfect om van veraf gezien te worden bij minimale lichtomstandigheden. Met een indicator voor opladen en batterij bijna leeg, is dit model ook oplaadbaar via USB.

Knog Blinder Road 250

Het is een van de krachtigste modellen van het merk; 250 lumen (verkrijgbaar in 400 lumen versie) om de donkerste wegen te verlichten. Het heeft 8 bedrijfsmodi met een autonomie van maximaal 5 uur, met een USB oplaadbare lithiumbatterij voor een totaal gewicht van 75 gram.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password