room Kruisstraat 15
7941 AM Meppel
Nederland

phone +31 (0)522 305 723

email [email protected]

Contact the shop
close

Contact L'Hirondelle Meppel

 
access_time
Maandag 13:00 - 17:30
Dinsdag Gesloten
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 17:30
Vrijdag 10:00 - 17:30 
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten

OUR SERVICES


Repair & Customisation

Bike testing

Bike insurance

OUR TEAM

sjoerd.jpg

Sjoerd
oscar.jpg

Oscar

L'Hirondelle by BeastyBike - Bike shop in Meppel

L’Hirondelle Bikeshop is de fysieke winkel van onze webshop BeastyBike. In onze snoepwinkel vind je een groot aanbod van artikelen dat eveneens te koop is in de webwinkel. Daarnaast hebben we in l´Hirondelle een selectie van prachtige fietsen in de spotlights staan. Met merken als WattRoetz, Mokumono, Brik, AchielleBird en de premium fietsen van Schindelhauer vind je het meest gevarieerde segment van urban bikes in (Noord Oost) Nederland. We hebben met deze winkel ingezet op een moderne winkelbeleving. Op de diverse verdiepingen in het open gebouw adem je een vintage koerssfeer met gereviseerde klassiekers, lekkere retro fietsen en oude racetandemsin. In museumkasten en vintage vitrines vind je lederen zadels, handbeschilderde bellen, fietspetjes en veel meer begerenswaardige fietsaccessoires. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de open werkplaats waar aan interessante fietsen wordt gesleuteld. De winkel is met recht een bezoek waard!

Samen met Glorie Bike Lab van Jan Glorie bieden we professionele bike fitting. Jan Glorie ´neemt je de maat´ op zijn bikefitmachine en zo kun je een weloverwogen keuze maken voor je nieuwe racefiets of gravelbike. We bieden Glorie Bikes, Cinelli, Basso, BombtrackFuji en Breezer in dit sportieve segment. Ook wanneer je pijntjes hebt tijdens het fietsen kunnen we soelaas bieden met ergonomische zadels, een geschikt stuur, of een exacte afstelling van de schoenplaatjes.

lhirondelle-bike-shop-inside.jpg

lhirondelle-bike-shop-inside-2.jpg

lhirondelle-bike-shop-inside-3.jpg

L’Hirondelle Bike Shop is gevestigd in de Kruisstraat midden in het pittoreske centrum van Meppel.
De winkel ligt om de hoek van de gezellige winkelstraat en vlakbij onze drie HORECA pleinen. Er is voldoende parkeermogelijkheid, testrijden kan in de autovrije Kruisstraat en laden en lossen kan pal voor de winkel.

Het historische pand is gebouwd aan het einde van de 16e eeuw en deed destijds dienst als Schultehuis. In 2012 is het pand tot de grond toe afgebrand en met behulp van de Meppeler inwoners weer uit de as herrezen. ´De Phoenix´ is prachtig gerenoveerd en de gevels hebben hun monumentale waarde opnieuw verkregen. Op de top van de trapgevel prijkt het wapen van de eerste Schulte, een leeuw waakt over de zwaluw.

De naam ‘L’Hirondelle’ betekent namelijk ‘De Zwaluw’, een Franse naam met een verhaal. Onze Franse Beastybike partners openden in 2015 hun eerste winkelin Rue Blomet 103in het 15e arrondissement vanParijs waar in vervlogen tijden een fietsenwinkel genaamd “L’Hirondelle” huisde. De naam is dus een hommage aan deze winkel en refereerde aan agenten met lange slipjassen, die de achtervolging inzetten op hun fietsen. Hun slipjassen fladderden op en de gelijkenis met zwaluwen was snel gemaakt. Inmiddels is er nog een Hirondelle in het 3earrondissement, één in Bordeaux en het nieuwe BeastyBike pakhuis vind je tussen de bergen in het Zuid Franse Nice. Onze zakenreisjes zijn geen straf…

Kijk hier op de site van ondekmeppel.nl wat er nog meer te doen is in dit mooie stadje. ''MeppelCity'' is een mooie plaats om een dagje voor uit te trekken om b.v. een fiets te testen of op te halen. Ons voorzieningsgebied is heel Nederland. 

Video presentation

360° virtual visit

Photo gallery

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password